Телепоинт открива нов неутрален дейта център в Монтана

19.05.2017

Монтана е новата лoкация, в която разрастващата се компания Телепоинт изгради неутрален дейта център. По този начин общата площ, на която може да се предоставят колокационни услуги се равнява на повече от 4000 м2 и едновременно с това се разширява портфолиото от предлагани услуги. Компанията откри своя първи дейта център през 2009 г. в София, превръщайки се в един от пионерите на пиъринг услуги и обособявайки се като ключова точка за колокация на Балканите.

Локацията в Монтана е допълнителна точка за разширяване на пиъринг потенциала на Телепоинт. Сградата се намира в центъра на града, което позволява бърз и лесен достъп до колокираното оборудване 24 часа в денонощието, като също така дава възможност на възлови оператори да резервират основните си точки към региона. По този начин всички клиенти и партньори  ще имат възможността да използват услуги на още едно удобно за тях място и да изграждат интеркънекти помежду си.

Дейта центърът в Монтана е изграден в съответствие с най-високите стандарти в областта на сигурността ISO27001 и PCI DSS, превърнали се в символ на качество на предлаганите услуги.